(VIDEO) Objavljeni snimci pokušaja otmice srpskog biznismena i hapšenja osumnjičenog

 

Ukrajinska policija objavila je snimak hapšenja muškarca, za kojeg se sumnja da stoji iza organizacije otmice i pokušaja ubistva srpskog državljanina M. R. na teritoriji njihove države. Objavljen je i snimak iscenirane otmice biznismena.

U decembru 2020. operativci Nacionalne policije Odjeljenja za strateške istrage u Kijevu dobili su informacije o pripremi otmice srpskog državljanina – organizator je tragao za osobama koje bi izvršile zločin.

Nakon istrage, utvrđen je identitet buduće žrtve – u pitanju je stranac, državljanin Srbije M. R., koji je imao profitabilan posao u Ukrajini, saopštila je nacionalna policija.

Kako bi spasili njegov život, policija je izvela specijalnu operaciju u nekoliko faza: zajedno sa srpskim kolegama sproveli su istražne radnje radi otkrivanja naručioca, iscenirali otmicu žrtve i priveli organizatora.

Policija je 11. juna uhapsila organizatora likvidacije u regionu Transkarpatije, nakon što je prebacio 10.000 dolara plaćenom ubici, kao dio nagodbe.

Prema rezultatima istrage, krajem 2020. godine supruga žrtve je navodno sa svojim bratom isplanirala otmicu i ubistvo M. R., kako bi došla u posjed njegove imovine vrijedne 6 miliona evra, nakon što je saznala da planira da se razvede i ostavi je bez finansija.

“Ona i njen brat planirali su da ga se riješe – kidnapuju, natjeraju ga da potpiše papire i ubiju”, saopštila je kancelarija državnog tužioca.

Izvršioca je angažovao ukrajinski državljanin koji privremeno boravi van granica zemlje. Žena mu je dala podatke o svom mužu. Rekla je da on dolazi u Ukrajinu nekoliko puta godišnje kako bi kontrolisao aktivnosti svojih preduzeća.

“Za likvidaciju svog supruga obećala mu je stan u Moskvi vrijedan dva miliona evra”, navodi izvor iz istrage.

Nakon što je organizator došao u Ukrajinu i platio 10.000 dolara plaćenom ubici, kao prvi dio dogovora, policija ga je uhapsila.

On je u pritvoru, bez mogućnosti plaćanja kaucije.

U pripremi je zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnom gonjenju drugih umiješanih u slučaj, prenosi “Telegraf.rs”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79