(VIDEO) Obnovljene prostorije u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

U Tuzli je svečano u Domu za djecu bez roditeljskog stranja. Uspješno je okončana inicijativa “Za moje sretno djetinjstvo”, koju je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice sa poduzetnicima i građanima iz ovog kraja. U okviru ove Inicijative prostorije u kojima borave mališani su renovirane i uređene, te su samim tim i ugodnije za boravak.

Boravak štićenika u Domu za djecu bez roditeljskog staranja ljepši i kvalitetniji. Prilikom realizacije Inicijative “Za moje sretno djetinjstvo” prikupljeno je više od 50 hiljada maraka. Novac je uložen u adaptaciju i renoviranje nekoliko prostorija. Uspješno okončan projekat izmamio je mnogo dječijih osmijeha.

“Veliki broj donatora koji je učestvovao u samom projektu i u samoj priči je nešto što nama daje jasnu poruku da smo prepoznati i kao institucija koja dobro radi svoj posao i da nismo zaboravljeni od lokalne zajednice što je nama bitnije nego finansijska strana koja nam je također neophodna”, kaže Amir Muharemović, v.d. direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla.

Od prikupljenih sredstava renovirane su prostorije u kojima boravi 13 štićenika ovog doma. Prostorije su prethodno bile u lošem stanju i ne toliko dostojne za boravak mališana. Akciji su se pridružili i lokalni poduzetnici, ali i građani.

“Moja lična motivacija da to prenesem društvu na ovaj način je pokrenula lavinu mojih prijatelja, mojih poslovnih partnera koji su se svi nesebično odazvali. Na tome im neizmjerno zahvaljujem”, kaže Merima Dževdetbegović, inicijatorica kampanje i predstavnica biznis sektora.

Tarik Baraković koordinator je Programa filantropije u Fondaciji tuzlanske zajednice: “Ono na što smo ponosni je naša platform doniraj.ba gdje je obezbijeđena automatizovana trasparentnost. Dakle u svakom momentu vi u svakoj sekundi vidite ko je donirao novac i koliki je iznos donirao i apsolutno Fondacija stoji iza svakog pfeninga”.

Kako je istaknuto, potrebno je uložiti još mnogo napora i sredstava da bi svakom djetetu bez roditeljskog staranja u ovoj ustanovi bilo omogućeno da raste i razvija se u okruženju punom sreće i ljubavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79