(VIDEO) Oglasila se majka povrijeđenog dječaka iz Zenice: “Kruz suze ispričala kako je Davud pretučen”

Vršnjačko nasilje u školama na području Zenice ne jenjava. Majka 9-godišnjaka je izjavila kako više ne mogu gledati da njihovo dijete zlostavljaju u školi.

Policijskoj stanici Zenica obratio se roditelj te prijavio da je ispred škole njen sin pretučen od strane drug učenika piše Crna-Hronika.

On je uslijed zadobijenih povreda prevezen u Dom zdravlja Zenica gdje su mu konstantovane tjelesne povrede. “Večeras je i moje dijete doživjelo nasilje (3) razred, od djeteta 8 razred gdje ga davio uz ogradu i šutao nogama…

Uskoro ću javno da objavim sve i svim medijima da se apeleju na djecu ‼️STOP NASILJU‼️ – izjavila je majka 9-godišnjeg dječaka.

Dr. Enes Babić iz Službe Hitne medicinske pomoći Zenica konstatovao je povrede na dječaku. “Dječak dolazi nakon fizičkog napada. Kaže da ga je stariji dječak udario i davio. Na licu su vidljive modrice i crvenilo sa obje strane glave.” – izjavio je dr. Enes Babić

Otišao je sa svojim vršnjacima na školski teren OŠ ”Edhem Mulabdić”, jer živimo preko puta škole. Za nekih 40 minuta sam poslala moju stariju djevojčicu (11) godina, da provjeri da li je Davud obukao duksericu. Dolaze skupa gdje dječak prestravljen, crven po licu od udaraca, gdje i kaže “mama davio me dječak i šutao”.

Naravno kao i svaki roditelj sam krenula da vidim šta se dešava, zbog čega? Prilazim ogradi terena gdje on trči i kaže “šta je šta hoćeš”? Naravno ja iznenađeno gledam, jer sam očekivala da će reci da je pogriješio ipak je on stariji.

Ozbiljno sam u tom momentu osjetila neki strah gdje, sam se se sklonula i nazvala policiju. Oni su došli, on je granao rukama upadao u riječ, gdje su ga par puta opomenuli.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79