(VIDEO) Oglasila se policija: Šta je poduzeto nakon napada na imama u Šipovu?

Džematski odbor džemata Šipovo objavio vijest o incidentu koji se desio ispred džamije prilikom kojeg je, kako su naveli, došlo do verbalnog i pokušaja fizičkog napada Asima Hamidovića na imama Ahmeda ef. Hadžića. Također, objavljen je i video tog događaja, a cijeli slučaj je prijavljen policiji.

Iz PU Mrkojić-Grad je potvrđeno da im je događaj prijavljen.

(VIDEO) Indicent u džamiji: Napao imama, udarao mu po automobilu

– Medžlis Islamske zajednice Jajce 7. juna obratio se pismeno Policijskoj stanici Šipovo i tom prilikom prijavio da je A. H. iz Šipova, 4. juna u dvorištu džamije u Šipovu, vrijeđao i pokušao fizički da nasrne na imama A. H. Policijski službenici Policijske stanice Šipovo izvršili su provjere na terenu i ustanovili da su navodi prijave tačni, naveli su iz policije te istakli da je napadaču uručen prekršajni nalog zbog vrijeđanja, a u skladu odredbama zakona o javnom redu i miru.

– A. H. je prihvatio odgovornost za počinjeni prekršaj,naveli su iz PU Mrkonjić-Grad.

Incident kod džamije u Šipovu: Vakif napao imama!
VIše čitajte https://bit.ly/3gJ9MVK

Posted by Crna-Hronika.info on Monday, 21 June 2021

Iz Džematskog odbora Šipovo osudili su, kako smo već objavili, ovaj verbalni i pokušaj fizičkog napada na imama Ahmeda. ef. Hadžića, a na videosnimku u nastavku možete pogledati šta se dešavalo:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79