(VIDEO) Oglasili se iz Doma zdravlja Travnik: “Nutella službenik će biti sankcionisan”!

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam video klip koji je snimljen na lokaciju grada Travnik.

Kod se medicinski radnici bore za živote pacijenata oboljelih sa koronom, dva stručnjaka snimaju video za TikTok.

U svoje slobodno vrijeme, službenik Doma zdravlja u Travniku, koristio je službenu uniformu i službeni automobil kako bi snimio video za TikTok.

U video klipu se vidi kako pacijent, Sermed Maktouf poziva broj 124 te govori kako mu je opao šečer. Na poziv, brzom intervencijom izlazi Haris Novalić, službenik Doma zdravlja u Travniku, i daju mu vakcinu sa Nutellom. Nakon toga, pacijent dobiva napad i maže službenika Nutellom po uniformi.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je i odgovornu osobu u Domu zdravlja Travnik, Prim. Mr. sci. Dr. Nurdina Šatrovića koji je potvrdio da je navedeni uposlenik Doma zdravlja u Travniku:

“Haris Novalić je uposlenik naše ustanove. Čim smo vidjeli sporni video, odmah je udaljen sa radnog mjesta, oduzeti su mu ključevi od službenog automobila i pokrenuti je disciplinski postupak protiv njega.” potvrdio je direktor Doma zdravlja Travnik za portal Crna-Hronika.

Kontaktirali smo Harisa Novalića koji je izjavio za naš portal:

“Trenutno ne mogu komentarisati video. Mogu za 4,5 dana pisati o tome. Svakko dobro i lijep pozdrav vam želim” – izjavio je službenik Doma zdravlja u Travniku, Haris Novalić za portal Crna-Hronika.

Pogledajte video klip koji će sigurno biti predmet disciplinskog postupka protiv zaposlenika Doma zdravlja u Travniku.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79