(VIDEO) Oglasili se iz kompanije koja je radnicima isplatila 250KM: “Isplaćeno je pola plate za septembar”

Radnička klasa se digla, naše žene, majke, kraljice, njih oko 25 iz bugojanske firme Novo stil jer potražuju svoj mukotrpno zarađeni novac a za prošli mjesec su neki dobili 250 KM do najviše 280 KM, mnogi su u kreditima pod kirijama i životna egzistencija im zavisi od ove plate od koje nemaju ni topli obrok kako kažu.

Nakon objavljene priče, oglasili su se iz navedene kompanije.

(VIDEO) Radnici obustavili rad u Bugojnu: Plata im je 250KM!

DEMANT UPRAVE NOVO STIL d.o.o.

S obzirom da nismo kontaktirani povodom objave na Vašem portalu, osjećamo potrebu da objavimo demant navoda. Vaša objava od grupe radnika je neutemeljena iz više razloga jer istina je sljedeća: -Sve plate i obaveze su isplaćene zaključeno sa avgustom 2020. godine, -Isplaćeno je ½ plate za septembar 2020. godine uz najavu da će do 30.10.2020. biti uplaćen i ostatak plate.

Razumijemo negodovanje radnika ali svima bi do sada trebalo biti jasno da sve činimo da zadržimo rad i stvaranje bolje pozicije što u ovom vremenu u našoj branši u vrijeme pandemije i ekonosmke krize na globalnom nivou relativno dobro i uspijevamo. -Produženi rad se ne organizira, radne subote se odrađuju po preračunu radnog vremena. Iz gore navedenog, u situaciji kada je obezbijeđen posao za narednu sezonu proljeće/ljeto 2021. godine, što nije mala stvar u vremenu kada ljudi ostaju bez poslova u jeku pandemije, mi se uspješno suprotstavljamo svim izazovima uz mjere zaštite svih radnika i slijedimo preporuke Kriznog štaba. S obzirom na trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini potrebno je da svi imaju razumijevanje, uvažavanje i što je najbitnije da osiguraju RAD koji će biti i plaćen.

Također vjerujemo da će slika firme u medijima poslije izbora također izgledati malo drugačija.

UPRAVA NOVO-STIL d.o.o

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79