(VIDEO) Oglasio se muškarac kojem je policija oduzela Mercedesa: “Ekspresno je vraćen”!

Policija u Doboju zatekla je vozača iz općine Trnovo čiji su inicijali S.P. da upravlja automobilom iako mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom “B” kategorije, te ustanovila da ima neplaćene saobraćajne kazne u iznosu od 60.813 KM.

Policija je oduzela automobil Mercedes a povodom cijelog slučaja, oglasio se muškarac koji je za naš portal otkrio detalje oduzimanja, ali i ekspresnog vraćanja skupocjenog Mercedesa.

Muškarac Semir Popara obratio se portalu Crna-Hronika i ispričao cijelu situaciju sa oduzimanjem Mercedesa ali i oduzimanjem automobila marke Audi Q7 i Golf 7.

Jedan je od rekordera po broju kazni u Bosni i Hercegovini, ali ni Semiru kao ni njegovo advokatu nije jasno odkud tolike kazne na Semirovom kontu.

Muškarac iz Trnova upravljao vozilom iako ima 60 hiljada KM neplaćenih kazni

Povezuju vas sa više oduzimanja vozila na teritoriji Bosne i Hercegovine počevši od oduzimanja automobila marke Golf 2017-te godine?

“Da oduzeli su mi Golf-a trajno, ali nisu ukinuli novčane kazne, iako sam tražio da mi oduzmu automobil te da mi ukinu novčane kazne. Oni su to odbili. Znači uzeli automobil, a kazne nisu poništili”

2020-te godine su vam oduzeli i skupocjeni Audi Q7 a cifra je narasla na 55.000KM. Da li vam je taj Audi Q7 vraćen?

“Da i 2020-te godine su mi oduzeli Audi Q7 ali je vraćen u roku od 12h. Plaćeno je 2.200KM da bi se vratilo vozilo i samim tim su novčane kazne smanjene na 53.000KM.

I sada nakon 5 mjesecu vam je oduzet i Mercedes zbog neplaćenih kazni u iznosu od 60.000KM. Da li je moguće da za 5 mjeseci napravite 7.000KM kazni?

I ja se pitam kako je to moguće- Nakon što su mi oduzeli automobil makre Audi Q7, napustio sam BiH gde više ne boravim, što vam mogu i dokazati. U Srbiji nemam novčane kazne niti bilo kakav drugi problem sa zakonom – izjavio je Semir Popara za naš portal.

Objavljen je i snimak u Doboju kako prolazite kroz crveno svjetlo na semaforu, naravno kršeći i zakon o dozvoljenoj brzini u naseljenom mjestu?

Taj snimak neću komentarisati, jasno se vidi da to nisam ja!

Možete li nam opisati kako su Vas zaustavili sada zbog brze vožnje?

Ne nisu me zaustavili zbog brze vožnje, nego sam ja pozvao policiju zbog oštećenja na vozilu, i pokušaja krađe zadnje tablice, ovdje u Doboju. Došli su policijski službenici, tražili su mi vozačku koju nisam imao na uvid. Mercedesa sam uzeo na svoje dokumente a prilikom provjere ustanovili su da imam novčane kazne, oduzeli mi vozilo, ali je ekspreno i vraćeno.

Šta ćete poduzeti povodom novonastale situacije?

Obavijestio sam advokate da provjere ko šalje te kazne iz raznih dijelova Bosne. I kako je moguće da ja ne boravim u Bosni a bukvalno svaki dan dobijem kaznu od 500KM?

Sada se mogu vratiti za Srbiju, naravno sa Mercedesom! – za kraj dodaje Semir Popara za portal Crna-Hronika.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79