(VIDEO) Oglasio se Srbin sa Kosova: “Opisuje nasilje koje su danas proživjeli od policije”

Aleksandar Arsenijević, opisuje nasilje koje su danas proživjeli od policije Kosova u opštini Zvečan.

Nalazim se u ambulanti u Zvečanu, gdje se nalazi desetine povrijeđenih, među kojima sam i ja. Ispred opštine od strane specijalnih jedinica kosovske policije povrijeđeno je više desetina ljudi.

On je video svog svjedočenja podijelio na svom Tviter profilu.

– Mene su izvukli, prskali suzavcem direktno u oči, poslije tukli između automobila. Kad su me priveli, prskali suzavac direktno u oči i samo sam čuo u jednom trenutku: “Nemoj tu, tu ima kamera”. Što znači da su kamere na opštini Zvečan snimile cijeli događaj – rekao je on.

 

Kaže da je prepoznao u onom haosu jednog od policajaca sa pancirom, koji ga je tukao, nazivao pogrdnim imenima, psovao mu majku i sve živo, prenosi Glas Srpske.

– Znači da dokazi za moje tvrdnje postoje i da će ovo prerasti u veće nasilje zbog ovakvih reakcija, jer niko neće gledati svoje ranjene i zauzimanje opštine na ovaj način. Nekako sam uspio da se izvučem iz njihovih kandži i pobjegnem kroz maglu suzavca. Apelujem na sve da pod hitno spriječe, zarad mira – kazao je Arsenijević.

 

@slovenskimedved33 Стигло појачање терористима, креће разбијање блокаде у Звечану #fypage #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – СЛОВЕНСКИ МЕДВЕД

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79