(VIDEO) Ogromna bujica nosi auto u kojem je žena. Jedva je spasili

Obilna kiša, koja je od četvrtka navečer do petka ujutro izazvala potpuni haos u Sloveniji, poplavila je mnoge puteve, uključujući i ceste Mežica – Prevalje te Holmec – Prevalje u mjestu Poljana u regiji Koruška u sjevernoj Sloveniji, blizu granice s Austrijom.

Ondje je spašena i vozačica, čiji je automobil zahvatila podivljala bujica.

“Hvala Bogu, gospođu smo uspjeli izvući pomoću užeta… U blizini su bila i dva alpinista, a i mi smo imali opremu u autu. Gospođa je na sigurnom i jako je sretna što je preživjela ovaj horor”, ispričao je za slovenske medije Jasmin Bajrektarevič, koji je učestvovao u spašavanju.

“Mislim da smo svi bili u šoku. Žena je iz auta vikala ‘upomoć‘, a mi smo brzo djelovali jer smo shvatili da vatrogasci ne mogu do nas”, dodao je Jasmin.

Stotine vatrogasnih intervencija zabilježeno je u Sloveniji od četvrtka navečer zbog bujičnih poplava koje su uzrokovale obilne padaline. Tri kampa morala su biti evakuirana, a nekoliko sela odsječeno je od ostatka zemlje.

Nevrijeme iz Slovenije stiže u Bosnu i Hercegovinu

@crnahronikainfo

Apokaliptični prizori u Sloveniji: Poplavljeni gradovi, helikopterima spašavaju ljude…

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79