(VIDEO) Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili

Bilo ih je sedmorica. Nije mene nitko udario, samo su me gurnuli. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše, kazao nam je Marijan Majcelić (58) zvani Febo iz zagrebačkog Podsuseda.

Sreli smo ga ispred Konzuma u centru Podsuseda, gdje ga je, kako nam je potvrdio, u nedjelju navečer napala grupa mladića. Na snimci, koja je počela kolati društvenim mrežama, vidi se kako dvojica maltretiraju Febu, jedan ga gura te on pada na tlo. Na snimci se vidi i treći mladić te se čuje glas četvrtog, koji sve snima mobitelom.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI: Maloljetnička banda napala beskućnika

Febo je pojasnio i da je nosio veliku kartonsku kutiju jer ga je zaposlenica obližnjega kioska zamolila da je baci u smeće. U napadu nije ozlijeđen te nije zvao Hitnu pomoć. Na pitanje gdje spava i ima li gdje biti Febo kratko odgovara da ima.

Naredili mu da klekne

– To je druga priča – govori Febo odmahujući kvrgavim prstima. Unatoč našim molbama, ne želi otkriti više.

– Mene su istjerali iz vlastitog stana – dodaje Febo pa opet zašuti. Otkriva nam da ima rodbine, dvije sestre, koje su u inozemstvu i s kojima nije u kontaktu.

– Imate li kakvih primanja? – zanimalo nas je dalje.

– Imao sam ranije. Sad nemam – kaže Febo sklonivši se od kiše pod nadstrešnicu dućana oko kojeg boravi veći dio dana. Ne želi da ga snimamo ni fotografiramo.

– Ja sam zvao policiju te večeri, ali ih nisam mogao dobiti. Brat jedne obrtnice iz kvarta bio je na policiji u Zaprešiću, gdje su mu rekli da oni znaju tko su ti dečki – priča Febo dok pripaljuje cigaretu. Većina lokalaca ga poznaje te su ogorčeni postupkom mladića prema starijoj i slabijoj osobi.

24sata

– To vam je počelo prije dva-tri mjeseca. Naš je kvart donedavno bio miran, a onda su počeli dolaziti dečki, ne samo iz Zaprešića nego iz drugih kvartova, i raditi ovdje probleme. Policija obilazi, viđamo ophodnje, ali čini se kako ih nema kad treba – kaže nam jedan mještanin Podsuseda.

Od poznanika napadača doznajemo da su mladići bili na nekoj “oproštaljci”.

Jedan se zaletio na Marijana i gurnuo ga. Pridružio mu se i drugi te su ga opet gurnuli. Naredili su mu i da klekne, što je on odbio. Nakon svega pomogli su mu sakupiti stvari i posjeli ga.

Dva mladića koji su sudjelovali u napadu poslije su se za to ispričali na društvenoj mreži. Jedan od njih napisao je da je bio alkoholiziran te da oni koji ga znaju dobro znaju da “ne mlati bespomoćne”.

Žao im je i kaju se

Zbog svega prima prijetnje, a kad je sutradan htio doći u Podsused ispričati se, dečki iz kvarta nisu mu dali blizu. I drugi je napisao da se kaje zbog svega te da je spreman javno se ispričati Marijanu. Naveo je i da ga roditelji nisu tako odgojili.

Iz zagrebačke policije na naš upit odgovorili su da znaju za događaj te da postupaju, traže odgovorne osobe, kao i žrtvu.

‘Zašto mladi tuku starije i slabije? Nažalost, toga je oduvijek bilo’

Oduvijek je bilo ljudi u zajednici koji se na neprimjeren način odnose prema slabijima, odnosno zloupotrebljavaju situaciju jer znaju da će izaći kao pobjednici u tom sukobu, kaže psiholog Ivan Modrušan. Neki, dodaje, samo prenose svoje frustracije na slabije i time rješavaju pitanje svojeg samopoštovanja piše 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79