(VIDEO) Otac ga ne želi živog, majka jedva čeka da ga zagrli

Sud BiH dozvolio je majci i bratu Ibre Ćufurovića, povratnika sa sirijskog ratišta, posjetu u pritvorskoj jedinici. Bit će to Ibri prvi put nakon 2015. godine da vidi članove svoje porodice.

Oca Šefika sirijski odmetnik Ibro, ali i ostatak familije, ne zanimaju. U zavadi je sa svima. Reporteri “Avaza” bili su tim povodom u posjeti u Velikoj Kladuši, u mjestu Donja Slapnica, u Ibrinoj porodičnoj kući. Tu sada bez struje u trošnoj kući neuređenog dvorišta živi sam otac Šefik.

Šta imam ja s Ibrom? Ja s njim nemam ništa niti imam šta razgovarati. Kriva je njegova majka, moja žena, s kojom se nikad nisam vjenčao, što je otišao u Siriju. Ona je to krila od mene. I kriv je Bilal Bosnić. On ga je vrbovao – ogorčeno govori Šefik Ćufurović.

O Ibri kaže da je bio dobro dijete i dobar učenik u školi dok nije upoznao Bilala i preko noći postao neko drugi.

– Počeo je meni govoriti da sam nevjernik, da sam ćafir, da ću gorjeti u džehenemu, da moram ići u džamiju. Ali, tog dana kad je otišao u Siriju i kad se javio svom bratu, shvatio sam da je njegova mati sve to znala. I sve su krili od mene – govori Šefik.

S druge strane, Ibrina majka Zekija i brat Ernad kažu da je za sve kriv Šefik. Oni već neko vrijeme ne žive sa Šefikom. Kažu da ih je istjerao iz porodične kuće. Danas žive u mjestu Podzvizd, u kući gazde kod kojeg Ernad radi. A Ernad obrađuje drvo, siječe šumu. Težak posao.

– Nisam nešto učen čovjek, ali da se ja pitam, ja bih mog brata Ibru pustio na slobodu, a našeg ćaću bih poslao u zatvor i onog Bilala (Bosnića, op. a.) – govori Ernad dok sjedimo ispred kuće.

Majka Zekija skuplja snagu da izađe. Nije znala da im je Sud dozvolio posjetu Ibri.

– Jedva čekam da vidim svoje dijete, da ga zagrlim. To je moj sin, moje dijete – govori Zekija za Avaz

 

Čestitka Milorada Dodika: Bajram dočekajte u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79