(VIDEO) Otac gledao užasni video kako mu sinu skaču na glavu

Moj sin ni mrava nikada ne bi zgazio, a ne da nekome nešto nažao učini. Sa drugarima je poslije posla tog dana otišao na piće, jer se dugo nisu vidjeli, a završio je u bolnici sa teškim povredama. Te mladiće koji su ga napali on uopšte i ne poznaje. Ako je i bilo svađe, zar je trebalo tako da se riješi?

Ovim riječima počinje razgovor Dragan Mihajlović iz Vajske kod Bača, otac Dragoljuba Mihajlovića (24), jednog od trojice brutalno pretučenih mladića u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada u subotu u poslijepodnevnim satima.

Na snimku, koji su zabeilježile kamere sa okolnih zgrada, vidi se kako nekoliko mladića napada momke koji izlaze iz lokala, udarajući ih rukama i nogama. Otac Mihajlović kaže da bi želio da pita roditelje tih momaka kako bi se oni osjećali da se tako nešto dogodilo njihovoj djeci.

Moj sin već izvjesno vrijeme živi u Novom Sadu, gdje radi u jednom frizerskom salonu i nije problematičan. Strašno mi je bilo kada sam video-snimak, posebno onaj prizor kada su ga opkolili i napali. Kada je pao na beton, izgubio je svijest, ali i pored toga, nastavili su da ga udaraju, a jedan mu je čak skočio na glavu. Zadobio je povrede i od noža u predjelu grudnog koša i ramena, a zahvalan sam ljekarima koji su spasili moga sina – priča otac.

Više javno tužilaštvo je, kako je u utorak saopćilo, donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. L., S. V. i B. N. koji su osumnjičeni za pokušaj teškog ubistva, za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina, dok se S. V., M. M., N. D., M. M. i M. B. terete za nasilničko ponašanje u grupi, za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Osmorici uhapšenih je određeno zadržavanje do 48 sati.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79