(VIDEO) Otac ranjen dok je tijelom štitio troje djece tokom pucnjave u autosalonu

Zastrašujući video prikazuje trenutak u kojem je otac pogođen u nogu dok je pokušavao zaštititi svoje troje male djece od naoružanog napadača koji je otvorio vatru u autosalonu u njujorškom naselju Bronx.

Pucnjava se dogodila u ponedjeljak oko 19.20 sati u ulici The Road Automotive u kvartu Eastchester.

Video prikazuje 39-godišnjeg oca i njegovu djecu kako sjede na kauču u prodavnici polovnih automobila, kada je muškarac sa crnom kapuljačom dotrčao i počeo pucati kroz otvorena staklena vrata.

Otac je odmah zgrabio djecu i legao na pod, pokušavajući da ih zaštiti svojim tijelom. Nekoliko sekundi kasnije, vrata su se razbila, a komadići stakla su prekrili pod. Otac, čiji identitet nije otkriven, pogođen je u butinu. Prevezen je u medicinski centar Jacobi i navodno je u stabilnom stanju.

Policija je saopćila da traga za dvojicom osumnjičenih, od kojih je jedan odmah nakon pucnjave ukrao vozilo.

Automobil, zelena limuzina sa četvero vrata, zaustavljen je na crvenom svjetlu u neposrednoj blizini, a kradljivac je uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio automobil od vozača.

Izvori su za New York Daily News rekli da je član bande bio u prodavnici kada je njegov rival otvorio vatru. Izvori su rekli da istražitelji nisu utvrdili da li je meta bio otac djece prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79