(VIDEO) Ovako izgleda tretman zaraženih koronavirusom u sarajevskoj bolnici

Uz ostali medicinski kadar, koji je obezbijeđen preraspodjelom zaposlenog medicinskog osoblja Opće bolnice, za brigu o COVID pacijentima sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, brinut će i tri specijalista infektologije

U Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ uz brigu o Covid pacijentima, odvija se i ostali redovni proces rada. S ciljem što transparentnijeg rada i povezivanja s javnošču iz Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ poslan je video s načinu brige o Covid pacijentima.

Podsjećamo, u ovoj zdravstvenoj ustanovi je od 315 raspoloživih kreveta, 97 obezbijeđeno za Covid pacijente s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, čime je osigurano 30% bolničkih kapaciteta za liječenje tih pacijenata.

Uz ostali medicinski kadar, koji je obezbijeđen preraspodjelom zaposlenog medicinskog osoblja Opće bolnice, za brigu o COVID pacijentima sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, brinut će i tri specijalista infektologije.

Podsjetimo, provedeni zdravstveni nadzor inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS u JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” izvršen je jučer po Zaključku Vlade Kantona Sarajevo, a u vezi sa Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 25. oktobra 2020.godine, pri čemu je utvrđeno da je Opća bolnica ispoštovala traženu Naredbu prenosi Patria.

 

 

View this post on Instagram

 

Ovako izgleda tretman zaraženih koronavirusom u sarajevskoj bolnici

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih) on

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79