(FOTO) Ovakvo turbe još niste vidjeli: Pogledajte kako izgleda “najmoderniji mezarluk” u BiH

Majstor iz Velike Kladuše je na svom profilu na Facebooku objavio snimak porodičnog turbeta koje je vjerovatno drugačije od svih koja ste dosad vidjeli.

U opisu snimka majstor navodi da je radeći svoj posao postao svjedok različitih ljudskih sudbina te da je upoznao ljude raznih profila. Kod jednog od svojih klijenata za videonadzor je imao priliku vidjeti “neobičnu građevinu”, koju je predstavio kao “najmoderniji mezarluk na ovim prostorima”.

Radi se o turbetu porodice Velić, koje je izgrađeno u formi malog objekta s krovom. Turbe je namijenjeno za bračni par Velić, unutrašnjost je urađena u mramoru, a tu je i već postavljeni spomenik/nišan s upisanim imenima bračnog para i godinom njihovog rođenja. Također, tu su dva grobna mjesta, odnosno mezara, kojim se pristupa rostfrajnim stepenicama, a tijela preminulih se stavljaju u ozidane prostore koji se nalaze iza aluminijskih vrata. Porodica Velić je čak pripremila i tabute.

Majstor je u šali prokomentarisao da turbe ima “bolju stolariju nego neko na kući”.

Turbe je osvijetljeno lusterom, a u njemu se nalaze i slike, komoda s ćefinima, klupa i lobanje kurbana koje su Velići žrtvovali tokom svog života, piše Klix.

Radeći svoj posao na terenu, svjedok sam raznoraznih ljudskih sudbina i profila ljudi. Tako sam kod jednog od svojih…

Posted by Mexo Mexosoft Velika Kladusa on Tuesday, 28 September 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79