(VIDEO) Ovi iz Vlade KS će prvog primiti plaću, a mi živimo na dnevnom nivou

Ugostitelji Kantona Sarajevo okupili su se danas ispred Vlade KS kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo najavljenom lockdownom koji je najavljen za petak (sutra od 20 sati) i koji će trajati do ponedjeljka u 7 ujutro.

Osim što su uzvikivali “kupite vakcine” i prozivali premijera KS Edina Fortu, koji se nije očekivano pojavio pred ugostiteljima neki su se obratili medijima i još jednom pokušali objasniti kakve probleme oni mogu očekivati.

Jedan od demonstranata je kazao da ugostitelji nemaju ništa protiv čak i protiv drastičnijih mjera.

Apsolutno smo saglasni sa svim mjerama koje donese Vlada, ali da se oni baziraju na stručnjacima. Problem je problem je što svi uposleni u javnim firmama i preduzećima i institucijam će prvog dobiti plate. Mi koje zatvaraju od sutra do daljnjeg nemamo prihoda i nemamo od čega isplatiti radnike, niti obaveze, režijske troškove, robu. Oni će prvog dobiti što su sebi napisali, bez ijednog promila smanjenja plate, a mi ne znamo dokad nećemo raditi.. živimo na dnevnom nivou – kazao je jedan od demonstranata.

Pojasnio je da pazar za svaki dan je planirani trošak za idući prenosi Hayat.

To je osnovni problem, nemamo ništa protiv rigoroznijih mjera, ali za sve i da svi ispaštamo ovu situaciju – pojasnio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79