(VIDEO) Ovo je jedinica koja je pronašla Edina Gačića

Jedinica za specijalističku podršku MUP KS – JSP spada u elitnu jedinicu ove namjene u Bosni i Hercegovini.

Angažuje se na osnovu naredbe policijskog komesara, dok je teritorijalna nadležnost Kanton Sarajevo s tim da po potrebi može pružati asistenciju i drugim MUP-ovima u Federaciji BIH, a to su najčešće utakmice visokog rizika koje se odigravaju u drigim kantonima, piše Hayat.

Namijenjena je izvršenju specijalnih poslova i zadataka u cilju obezbjeđivanja maksimalne sigurnosti građana i njihove imovine, kroz podršku redovnim policijskim snagama pri izvođenju policijskih operacija koje su van dometa njihove profesionalne osposobljenosti i obučenosti.

Jedinica je organizovana u skladu sa evropskim standardima specijalnih jedinica policije, tako da njena struktura i brojno stanje omogućavaju kvalitetnu obuku i visoku operativnost u izvršavanju namjenskih zadataka.

Jedinica za podršku MUP-a KS je jedna od najopremljenijih, najobučenijih i najbrojnijih specijalnih jedinica u Bosni i Hercegovini. Pripadnici ove jedinice govore barem jedan strani jezik,najčešće engleski, a među njima pojedini pripadnici govore i italijanski, njemački i druge jezike. Ove momke često imate priliku gledati u „Slučajevima X“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments