(VIDEO) Ovo je najveća atrakcija u Brčkom: Ovo je priča o najpoznatijem traktoru u BiH!

Svakodnevno redakciji Crne Hronike šaljete zanimljive snimke i fotografije iz Bosne i Hercegovine, ali i cijelog regiona.

Donosimo vam priču o najpoznatijem traktoru u BiH. Redakcija portala Crna-Hronika objavila je priču koja je izazvala buru komentara na društvenoj mreži Facebook.

Priča o majstoru Miši Teodorčević iz Brčkog – naselje Grčica koji je odučuo restaurirati traktora najveću atrakciju u ovom gradu.

Ovo je bio samo jedan od uspješnih poteza virtuoza u kojem je od ničega stvorio jedan unikat koji se ne viđa često na cestama u Bosni i Hercegovini. Ovaj traktor je raritet koji svakodnevno izmamljuje samo pozitivne reakcije u odruženju.

“Ovaj traktor ima sentimentalnu vrijednost jer je ostao od ženinog djeda, poslije smrti. Odlučio sam sa ženinim ujakom da ga restauriramo. Projekat je uspješno završen u 60 dana. Od temelja smo, vrijedno radili na njemu. Svaki dio smo restaurirali, sastavljali da bi dobili ovakav proizvod.”- Izjavio je Mišo za naš portal.

Mišo Teodorčević je kazao da je to, u njegovom slučaju, klasični hobi i da je lično zadovoljstvo nagrada koju dobije poslije završenog posla. Restauraciju traktora smatra umjetnošću kojom predstavlja sebe.

“Traktor ima sentimentalnu vrijednost i ne bih ga prodao jer je to uspomena. Na prodaju nije i neće biti nikad”.

Prvi ste koji je stavio na traktora zatamljena stakla. Vaš komentar?

“Stakla su samo šlag na tortu. Ja sam ovaj traktor renovirao, spasio od otpada. Žao mi je što ima ružnih komentara koji ne gledaju široku sliku cijelog projekta. Dva mjeseca smo radili na svakoj sitnici, a neko se uhvatio samo za stakla. Kad pogledaju ovaj video, promijenit će svoj komentar za ovu uspomenu koja nam je ostala od djeda kojeg više nema.” – izjavio je MIšo za portal Crna-Hronika.

“Ovaj traktor postao je veća atrakcija od političara koji dolaze kako bi namamili glasove od poštenog naroda. Slikaju se ljudi više sa traktorom nego sa Dodikom koji je jučer došao” izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika te nam poslao sliku traktora ispred kafića Sport Caffe Volley u Brčkom.

Mišo Teodorčević, popravlja i automobile i motore. Bavi se i renoviranjem starih automobila, motora ali i novih. Radio je u Švicarskoj 5 godina, te se odlučio vratiti u Brčko kako bi nastavio uspješno realizirati ovakve projekte, ali vratiti osmijeh svakoj zadovoljnoj mušteriji.

Pogledajte kako je tekla restauracija najpoznatijeg traktora u BiH!

Ukoliko želite, Mišu i njegove projekte možete potražiti i na Instagramu pod imenom mitchmotorsport.

Jedan od ključeva uspjeha je pedantnost, bilo da je u pitanju alat ili priprema posla, a osobito dolazi do izražaja kod ovakvih projekata.

I ovo je BiH: Zatamnio stakla na traktoru u Brčkom (FOTO)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79