(VIDEO) Ovo je priča o dječaku Adinu koji je iz svoje kasice majci kupio nišane

Adin Omerović iz mjesta Cvrče, na području Gornjeg Vakufa, bez majke je ostao kada je imao samo dvadeset dana, a novac koji je dugo sakupljao u maloj kasici dao je za mamine nišane.

Majka Zenaida umrla je nakon porođaja, a imala je samo 21 godinu, te je Adin ostao sa ocem Ramom, nanom i dedom. Babo mu se oženio nakon godinu i po od suprugine smrti, te Adin ima i brata Ajdina i pomajku.

Učenik je šestog razreda, sa drugarima se bezbrižno igra na seoskom puteljku, a rado priča o svojoj majci iako je nije ni upamtio.

Adin opet ostavlja novac u kasicu, ali ovaj put za kurban: “Kupit ću malo janje, odhraniti ga a potom podijeliti svima. I to za moju majku” – kazao je na kraju razgovora za Crnu-Hroniku.

Adina Omerović je iz mjesta Cvrče, na području Gornjeg Vakufa možete potržiti i na Facebook-u. Broj telefona: 062 768 263

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79