(VIDEO) “Pa, svi kupuju grmu i brašno, mi da kupujemo mašinu” – “Nisam se pokajala ni sekunde”

Dok su svi u proljeće 2020. godine kupovali germu i brašno, Mersiha i Galib, mladi bračni par iz Viteza, pokretao je privatni biznis.

Svoju priču ispričali su za Youtube kanal “Auslenderi”.

Kažu na početku priče da u vrijeme pokretanja biznisa sa dubinskim čišćenjem nisu imali ni da kupe produžni kabal, a danas imaju firmu:

“Radili smo u nekim firmama u Vitezu i Zenici. Počela je korona. Dobili smo oboje otkaz. Galib mi je već u dva li tri navrata spominjao da bismo mogli kupiti mašinu za dubinsko čišćenje i krenuti s poslom.

Ja sam mu govorila ‘pa, svi kupuju grmu i brašno, mi da kupujemo mašinu””, prisjeća se Mersiha.

Kaže da ih je s novcem ‘pogurala’ rodica njenog supruga.

“Nismo imali novac za produžnog kabla, za četkice za čišćenje namještaja…”, prisjetila se.

Kaže da su prvo napravili stranicu na Facebooku.

“Tek sam se u to vrijeme porodila i ime firmi smo dali po našoj kćerki Nermini”.

Njen suprug se također prisjetio početaka.

“Mi smo pomoću te Facebook stranice počeli da ugovaramo poslove. Nismo imali ni mašine. Otac mi je rekao ‘vi djeco niste normalni’. Ugovarate posao, a nemate ni mašine… Počeli smo ugovarati, vidjeli može se. Otišli smo poslije toga u Vogošću, kupili mašinu. Došli smo kući i isprobali je na našem bračnom krevetu, vidjeli može. Onda smo krenuli po adresama. Danas imamo tepih servis”.

“Nisam se pokajala nimalo. Posla ima otkad smo krenuli taj dan. Nikad nismo stali”, dodala je Mersiha.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79