(VIDEO)  Pitali smo stanovnike Sarajeva šta im najviše nedostaje tokom koronavirusa

(VIDEO) Pitali smo stanovnike Sarajeva šta im najviše nedostaje tokom koronavirusa


Posljednjih mjeseci u cijelom svijetu pa tako i u našoj zemlji najaktuelnija tema je pandemija koronavirusa. Nešto više od mjesec dana građani Sarajeva većinu vremena provode u svojim domovima s obzirom da su na snazi bile brojne preventivne mjere sa ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.
Posljednjih dana mjere se popuštaju, a tim povodom smo na ulicama Sarajeva pitali građane šta im to najviše nedostaje tokom pandemije koronavirusa zbog restriktivnih mjera.

Prema dobijenim odgovorima, svima je najviše nedostajala “normalna” svakodnevnica, druženje s prijateljima, izlasci, osjećaj slobode i pozitivna atmosfera. Bilo je i onih koji će popuštanje mjera sigurnosti iskoristiti da nađu novu djevojku.

“Pošto inače nisam iz Sarajeva, već iz Zenice najviše mi je falila porodica i prijatelji i da ih odem da ih posjetim. Najviše mi fali taj normalni život i obična svakodnevnica”, kazao nam je Zeničanin sa adresom u Sarajevu.

Mlađim od 18 godina u toku pandemije jedan period je u potpunosti bilo zabranjeno kretanje. No, pored izlazaka njima je falila i škola odnosno školske obaveze i prijatelji.

“Najviše mi je smetalo što ne mogu ići na treninge, malo mi je falila i škola, ali i druženje s prijateljima”, kazao je jedan srednjoškolac.

Jedna starija gospođa kazala je da joj je za vrijeme pooštrenih mjera sigurnosti najviše neodostajala sloboda kretanja, budući da je sve donedavno i osoba starijim od 65 godina bilo i zabranjeno kretanje.

“Najviše mi je smetalo što ne mogu da izađem. Atrofirali su mi mišići, imala sam nesvjestice. Da nije došlo do popuštanja mjera mislim da bih bila mrtva”, kazala je jedna starija gospođa za Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija