(VIDEO) Pogledajte dio policijske akcije u kojoj je lišen slobode Šmrk i bivši pripadnik SIPA-e Fahrudin Gačanović

Sinoć su u velikoj policijskoj akciji u Sarajevu uhapšeni Admir Arnautović poznatiji kao Šmrk i jedan bivši pripadnik SIPA-e, dok je za Adnan Maglić raspisana operativna potraga.

Iz Uprave policije MUP-a KS kasnije je saopćeno, a time i potvrđeno pisanje Hayat.ba, da su, poduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (Organizovani kriminal) u vezi sa članom 195. istog zakona (Neovlašteni promet opojnih droga), policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, tokom prethodne noći proveli su akciju s ciljem pronalaska i hapšenja osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, i to:

 

Admir Arnautović Šmrk. rođen 1980.g. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je lišen slobode od strane policijskih službenika Uprave policije, dok je za licem Adnan Maglić rođen 1985.g., raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Oglasio se MUP KS nakon što je lišen slobode Admir Arnautović Šmrk

Također, slobode je lišen Fahrudin Gačanović, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 237. KZ BIH (Povreda tajnosti postupka).

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Uhapšeni su smješteni u službene prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenja istog.

Bivši pripadnik SIPA-e koji je lišen slobode sa Šmrkom bio vozač i pratilac glavnom inspektoru SIPA-e!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79