(VIDEO) Pogledajte gdje je pronađena tročlana porodica Đokić: Tijelo kćerke Lidije (25) neprepoznatljivo

Tročlana porodica Đokić, čija su tijela nađena spaljena u selu Moravac, ubijeni su u noći 26. septembra nakon što su iz tog sela krenuli ka Aleksincu, gdje su živjeli.

Direktor policije Vladimir Rebić istakao je u gostovanju na TV Prva da nemaju nikakvu dilemu da se desilo ubistvo tročlane porodice Đokić.

– Mi u ovom trenutku radimo na rasvjetljavanju događaja, i dalje nemamo informaciju ko je ubica. Potraga je trajala tri dana. U svakom slučaju, policija je saznala za njhov nestanak u utorak kasno popodne. Kada smo dobili podatak da je vozilo navodno viđeno na kameri na potezu kod Žitkovca, naša istraga se preusmjerila u tom pravcu – istakao je direktor policije.

(VIDEO) Rođaci se opraštaju od ubijenih Đokića, objavili potresne poruke i fotografije

Kako je naveo Rebić, tijela su nađena u ataru sela Moravac, a vozilo 12 kilometara dalje.

– Prvo vrijeme kada su kamere snimile vozilo je ponedjeljak u 00.24 kada su krenuli iz kuće Goranove majke. Nisu krenuli u pravcu Aleksinca, prije nego ih je kamera snimila na kraju sela Moravac, gdje se završava asfaltni put. Na osnovu toga zaključili smo da je vozilo krenulo u pravcu atara sela Moravac – objašnjava.

On je naglasio da se radi o veoma nepristupačnom terenu.

– Hoću da napomenem da se radi o ruralnom području, gdje nema toliko kamera kao u Beogradu. Kamera jedne privatne kuće ih je snimila, da su krenuli u pravcu atara ka njivama, a ne ka svom domu. Jedan član rodbine je prepoznao na kameri auto svojih rođaka, a naknadno kada smo dobili logove mobilnih telefona ukazivalo je da nisu krenuli ka sjeveru, nego na jug. U 2.05 je posljednji put uočeno vozilo. Prvo su ubijeni, pa je potom spaljeno vozilo nekoliko kilometara dalje. Mi mislimo da su ubijeni nekih dva sata ranije. To ukazuje da je ubica imao nekih 70 minuta vremena da izvrši ovo jezivo ubistvo – dodao je Rebić.

  U Novom Pazaru i Tutinu za deset dana preselilo 114 osoba

On navodi da nije poznato na koji je način porodica Đokić ubijena. Forenzičari će da izvrše detaljni uviđaj, ali je “neminovno da je postojala četvrta osoba, ili više njih”, prenosi Telegraf.rs.

Tijela su, kako kaže pronađena spaljena i zatrpana, a pronašli su ih jer su vidjeli ruku koja viri iz šipražja.

– Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro pripremljenom zločinu. Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve. Gorana smo identifikovali na osnovu otiska, Gordanu na osnovu nakita koji je nosila, dok njihovu kćerku, nažalost, nismo mogli tačno da identifikujemo, s obzirom na to u kakvom stanju smo zatekli tijelo. Za sada vrlo malo podataka imamo, ali se nadam da ćemo u narednim danima uspjeti da riješimo ovaj monstruozni zločin – istakao je.

Goran Đokić se dugo bavio menjačkim poslovima i u centru Aleksinca je imao menjačnicu, a podatak da je kod sebe uveo veću sumu novca očigledno je bila poznata i otmičaru koji se odlučio na ovaj potez. Inače, u automobilu su ostali mobilni telefoni ubijenog Gorana i njegove ćerke Lidije, čime se objašnjava to da je njihov signal lociran kasnije u toku noći u rejonu obližnjeg sela Tešice, koje je udaljeno oko 10 kilometara od mesta ubistva.

Motiv ovog brutalnog zločina po svemu sudeći je koristoljublje. Ubica je najverovatnije znao da Goran sa sobom uvek ima veću količinu deviza, a pretpostavke su da je možda imao između 20.000, 50.000 i 100.000 evra.

Aleksinac, porodica Đokić
foto: Marko Smiljković

Prema novim saznanjima u automobilu je nedostajao rezervni točak, u kom je kako kažu žitelji Aleksinca, Goran Đokić krio novac. Dodaju i da je tačno da je Đokić sa sobom imao običaj da ponese po nekoliko hiljada evra. Podsetimo, mediji su prenosili i kako je Đokić davao novac na kamatu, a policija intezivno traga za ubicom.

  Ovo je posljednji Anin (20) video prije pogibije: Pravo u smrt sa proslave sestrinog punoljetstva, sve gledala njena majka

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je očigledno da je reč o dobro pripremljenom zločinu, s obzirom na to da je ubica bio potpuno opremljen kako bi spalio tela.

Aleksinac, Đokići, potraga, Automobil, zapaljen automobil, pasat
foto: Kurir/D.Ilić

“Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro organizovanomzločinu. Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve. Ubica očigledno mislio na sve, jer je na pola puta između Moravca i Tešice policija pronašla balone koje je Goran nosio u svom ‘pasatu’.

On je često u automobilu imao balone koje je nosio i u njih sipao vodu. Počinilac zločina je shvatio da bi oni mogli da mu smetaju, te ih je izbacio negde na pola puta između mesta gde su sakrivena tela i mesta na kom je spaljen automobil”, objasnio je Rebić.

Aleksinac, porodica Đokić
foto: Marko Smiljković

On je dodao da su Goranovi poznanici naveli da je bio izuzetno obazriv čovek, te ne može da kaže sa sigurnošću da li je poznavao ubicu, ili je nekom prisilom nateran da zaustavi vozilo. Verovatno je dobar razlog za obazrivost bio i to što je u njegovoj menjačnici 2017. godine došlo je do razbojništva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79