(VIDEO) Pogledajte hapšenje kriminalaca iz Mostara: Oduzeli novac i automobile marke BMW i Audi

U dobro oganizovanoj i složenoj policijskoj operaciji kodnog naziva „Inpact“ nakon opservacije terena krenuli su u hapšenje tzv. “meta”.

U istovremenim upadima na više lokacija u Mostaru uhapšeno je osam osoba. Ispred jednog od objekata u kojem su izvršena hapšenja, u septembru ove godine bačena je bomba, a naše kamere su tada zabilježile događaj.

Uhapšeni se sumnjiče da su se u martu 2020. godine, planski udružili s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su od jednog biznismena preuzeli dug koji je prema njemu imao jedan Mostarac.

Naime, oni su od ovog muškarca iznudili 3.400 KM te su mu uzeli i Audi A 6. Nakon toga su se usmjerili na biznismena od kojeg su preuzeli dug pa su od njega na nezakonit način uzeli vozilo “BMW” čija je vrijednost oko 30.000 KM, i novac u iznosu od 2.000 KM.

Nezvanično saznajemo da su u jednom trenutku biznismen i njegova majka bili oteti.

U pretresima je pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge “amfetamin” i “marihuanu” vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Značajnu područku pri realizaciji akcije pružili su pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uhapšeni su nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79