(VIDEO) Pogledajte kako film o krađi “Reumala” u Fojnici

Lječilište Reumal nalazi se u teškoj situaciji, više od stotinu radnika je otpušteno. Trenutno traju međusobna prebacivanja krivice i skrivanje stvarnih uzroka finansijske dubioze između uprava tri firme i općinske vlasti.

Radnici prekinuli šutnju: Reumal nije uništen našim tužbama nego kriminalom!

Umjesto ukazivanja na prave krivce za teško stanje u lječilištu Reumal, općinski i stranački čelnici Fojnice krivca pronalaze, a gdje bi drugdje, nego među radnicima. Početkom 2021. godine više od stotinu je otpušteno.

Radnici odgovaraju:

“Moramo podsjetiti javnost da je lječilište Reumal u zadnjih nekoliko godina jako teško izlazilo na kraj sa finansijskim problemima, a ti problemi su uzrokovani lošim poslovanjem menadžmenta te nedomaćinskim odnosom pojedinaca koji danas sebe predstavljaju lojalnim i lokal patriotama. Sve ovo je trebalo da ranije zabrine Općinu Fojnica te je bila dužna da traži detaljne izvještaje o poslovanju Reumala i firmi koje su iznikle iz Reumala. Međutim, to je izostalo.”

Za Aferu govore: Eldan Lokmić, Haris Šehić, Emir Mešanović, Igor Bošnjak, Emir Memija, Alija Mukaća, Mirnesa Mašin, Senad Hadžifejzović

Pogledajte film: “Reumal u rukama politike”

Gigant iz Fojnice: Reumal 137 radnika proglasio tehnološkim viškom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79