(VIDEO) Pogledajte kako film o krađi “Reumala” u Fojnici

Lječilište Reumal nalazi se u teškoj situaciji, više od stotinu radnika je otpušteno. Trenutno traju međusobna prebacivanja krivice i skrivanje stvarnih uzroka finansijske dubioze između uprava tri firme i općinske vlasti.

Radnici prekinuli šutnju: Reumal nije uništen našim tužbama nego kriminalom!

Umjesto ukazivanja na prave krivce za teško stanje u lječilištu Reumal, općinski i stranački čelnici Fojnice krivca pronalaze, a gdje bi drugdje, nego među radnicima. Početkom 2021. godine više od stotinu je otpušteno.

Radnici odgovaraju:

“Moramo podsjetiti javnost da je lječilište Reumal u zadnjih nekoliko godina jako teško izlazilo na kraj sa finansijskim problemima, a ti problemi su uzrokovani lošim poslovanjem menadžmenta te nedomaćinskim odnosom pojedinaca koji danas sebe predstavljaju lojalnim i lokal patriotama. Sve ovo je trebalo da ranije zabrine Općinu Fojnica te je bila dužna da traži detaljne izvještaje o poslovanju Reumala i firmi koje su iznikle iz Reumala. Međutim, to je izostalo.”

Za Aferu govore: Eldan Lokmić, Haris Šehić, Emir Mešanović, Igor Bošnjak, Emir Memija, Alija Mukaća, Mirnesa Mašin, Senad Hadžifejzović

Pogledajte film: “Reumal u rukama politike”

Gigant iz Fojnice: Reumal 137 radnika proglasio tehnološkim viškom

  Od 1. juna za radnu vizu neće se priznavati OSD certifikat za njemački jezik

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79