(VIDEO) Pogledajte kako izgleda kuća u kojoj je stradala Elmira iz Stoca

(VIDEO) Pogledajte kako izgleda kuća u kojoj je stradala Elmira iz Stoca


U jakom zemljotresu koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu (BiH), od posljedica zadobijenih nakon obrušavanja stijene na kuću u kojoj je živjela, poginula je dvadesetosmogodišnja Elmira Sefo iz Stolca. Situacija u gradu vraća u normalnu, nakon teške i neprospavane noći koja će ostati upamćena po tragičnoj smrti dvadesetosmogodišnje Elmire.

Stijena se odronila na porodičnu kuću u kojoj se nalazila nastradala Elmira (28)

Mještani su preplašeni i još u šoku zbog velikog gubitka, ali i jakog, razornog zemljotresa koji je večeras potresao BiH.

“Doživjeli smo da se stakla lome, kao da je ratno stanje. Trčali smo vani. Bilo je stresno. Poslije određenog vremena saznali smo da nije bilo lijepih momenata u gradu”, kazao je stanovnik Stoca.

S teškim uzdahom kazao je kako je poznavao porodicu koja je večeras izgubila kćerku. I sam živi u blizini kuća koje su oštećene u potresu. Kuća je ograđena i čuvaju je policijski službenici dok se ne izvrši uviđaj.

Hafiz Nedim Botić o Elmiri Sefo: Ispostila je, klanjala jaciju i teraviju, a nakon toga preselila na ahiret

Ekipa Televizije Crne Gore (TVCG) nalazi se u epicentralnom području potresa, i jutros je obišla mjesto Kukavac, u kojem se nalazi porodična kuća u kojoj je stradala djevojka.

Prve fotografije i snimci koje je zabilježila naša ekipa pokazuju oštećenja nastala na kući usljed zemljotresa jačine 5,7 stepeni po Rihterovoj skali, ali i jedan od nekoliko komada stijene koji se obrušio na porodičnu kuću nesrećne djevojke.

U potresu su sinoć povrijeđeni i roditelji tragično stradale Elmire, te njena sestra i oni se nalaze na bolničkom liječenju.

Nekoliko osoba povrijeđeno je u Stocu, Ljubinju i drugim hercegovačkim gradovima.

U Ljubinju, koje je takođe jutros posjetila ekipa TVCG, nije bilo stradalih, ali je pričinjena materijalna šteta na objektima.

Načelnik Opštine Stevo Drapić kazao je za RTCG da je iza građana Ljubinja neprospavana noć, ali da srećom nije bilo povrijeđenih i ljudskih žrtava.

“To je najbitnije, a materijalna šteta je vidljiva. Sad idemo u fazu dva, formirali smo komisiju za popis i procjenu šteta, te sanaciju”, rekao je Drapić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija