(VIDEO) Pogledajte kako izgleda policijska stanica u BiH: “Prokišnjava, kante jupola po podu, sramota”

Policijska stanica u Velikoj Kladuši danima prokišnjava. Ugroženi su rad i životi uposlenika, zbog čega su neki od njih samoinicijativno pokrenuli akciju putem društvenih mreža, kako bi se sakupila sredstva potrebna za popravku krova.

“Znalo se za ovaj problem ali se ništa nije poduzelo i sad kada je stanje takvo da krov prokišnjava i da voda može zahvatiti elektroinstalacije čime su ugroženi ljudski životi, neophodno je uraditi izmještanje Policijske stanice kako se ne bi desila neka nesreća”, kaže za AL JAZEERA Alagić.

Kontaktirali smo i resornog ministra u vezi s ovim problem. U kratkoj telefonskoj izjavi ministar Klajić je kazao da je raspisan tender za popravku krova, te da Ministarstvo unutrašnjih poslova USK-a u planu ima da iduće godine krene u realizaciju projekta izgradnje nove zgrade Policijske stanice u Velikoj Kladuši.

“Tender za popravku krova će objaviti Međunarodna organizacija za migracije (IOM). Oni će obezbjediti sredstva, a dio mi ako bude potrebno. To je, dakle, što se tiče brze reakcije. Dugoročno mi svakako imamo u planu rješavanje objekta Policijske stanice na eksproprijaciji zemljišta koje se nalazi kod Osnovne škole 25. novembar u Velikoj Kladuši”, ističe ministar Kljajić

Navedeno zemljište je u vlasništvu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a i potrebno je putem Skupštine Kantona zemljište prebaciti u vlasništvo MUP-a USK-a.

„Ako to ne rješimo, onda ćemo na istom lokalitetu gdje se trenutno nalazi zgrada Policijske stanice, kupiti dodatni dio zemljišta i pomjeriti novi objekat malo nazad. To planiramo uraditi naredne godine“, najavljuje ministar Kljajić.