(VIDEO) Pogledajte kako izgleda radni dan pripadnika Specijalna antiteroristička jedinica

Ekipa portala Mondo posjetila je Centar za obuku MUP-a Republike Srpske gdje Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) između ostalog ima obuku u upotrebi vatrenog oružja koju vrši na strelištu “Car Dušan Silni”. Pogledajte u nastavku kako to izgleda.

Jedinica je organizovana u skladu sa evropskim standardima specijalnih jedinica policije, tako da njena struktura i brojno stanje omogućavaju kvalitetnu obuku i visoku operativnost u izvršavanju namjenskih zadataka.

SELEKCIJA I OBUKA

Svi koji imaju želju da postanu pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice moraju proći rigoroznu i tešku selektivnu obuku. Konkurs za prijem novih kandidata zavisi od potreba jedinice i upražnjenih radnih mjesta. Obuka pripadnika zasnovana je na iskustvima domaćih i stranih specijalnih jedinica i usklađena je sa opšteprihvaćenim svjetskim standardima i trendovima. Cilj obuke Specijalne antiterorističke jedinice je da u skladu sa strogo namjenskim potrebama, stručno obuči, uvježba i psiho-fizički pripremi sve pripadnike Jedinice za uspješno izvršenje najsloženijih zadataka u svim situacijama i u svakom momentu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79