(VIDEO) Pogledajte kako izgleda zaštićen pejzaž Konjuh: SRAMOTA!

Čovjekova djelatnost u moderno vrijeme iznimno snažno utječe na prirodu, i to, nažalost, negativno. Ugroženi su, ili čak nestaju, staništa i vrste. Ugroženost prirode se odnosi na cijeli planet, pa time i na Bosnu i Hercegovinu.

Nestanak šuma jedan je od najvećih problema na svijetu pa tako i u našoj državi.

Čovjek najveći neprijatelj šuma.

Bosna i Hercegovina je na začelju evropskih zemalja kada je u pitanju zaštita šumskog bogatstva. Iako je BiH četvrta zemlja u Evropi sa 45 posto teritorije pokrivene šumom, čovjek svojim neodgovornošću izaziva šumske požare, vrši nelegalnu sječu i krađu. A zbog nepostojanja zakona o šumama BiH,u ovoj oblasti vlada haos, što predstavlja ozbiljnu prijetnju za budućnost jednog od najznačajnijeg prirodnog resursa kojeg BiH ima.

Donosimo vam video iz zaštićenog dijela pejzaža u Konjuhu koju postepeno uništava, ko drugi nego čovjek.

“Ovako zlo i uništavanje našeg blaga mora viti kažnjeno na zakonit i adekvatan način. Neka se stide svi oni koji imaju imalo odgovornosi za ovako uništavanja naše prirode i blaga. Ovo je NAŠE svih nas, ne njihova čačevina i dzedovina. Dižem glas protiv ovakih ljudi. Ako misle da su nedodirljivi gledaću ih u oči i javno prozvati, oni moraju odgovarati za uništavanje!” izjavio je čitatelj Amel za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79