(VIDEO) Pogledajte kako izgledaju nova vozila MUP-a TK: “Četiri vozila vrijedna 4,4 miliona KM”

Do kraja sedmice očekuje se da će biti kompletirana isporuka oklopnih transportera, koje je kupila Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Riječ je o vrhunskoj opremi koja će biti na raspolaganju policijskim službenicima ovog kantona. U jedan od dva pristigla “Senatora”, uspjeli su se ukrcati naši Vahidin Mujagić i Dino Durmić. No vožnja je uslijedila nakon razgovora s Hajrudinom Mehanovićem, ministrom unutrašnjih poslova MUP-a TK-a.

“Ovo su policijski transporteri koji služe za obavljanje policijskih poslova kako bismo podigli nivo sigurnosti policijskih službenika prilikom vršenja službenih dužnosti”, objašnjava Mehanović i dodaje:

“To su četiri transportera koja su prva nabavljena u FBiH nakon rata. Uz naša četiri, jedan će doći i za Federalnu upravu policije. Svjesni smo da situacija u kojoj se nalazi naša zemlja i okruženje nije povoljna i da su novi sigurnosni izazovi pred nama.”

Istakao je i da je osigurano pet miliona KM za ova oklopna vozila, a ono što je već ugovoreno je nabavka dugih cijevi.

“400 stotine takvih cijevi je ugovoreno i čekamo njihovu isporuku”, naveo je Mehanović za FTV.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79