(VIDEO) Pogledajte kako omladina šara murale po Foči

Mural osuđenog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Draže Mihailovića u Foči išaran je crnom bojom. U Foči se suzdržavaju od bilo kakvog komentara na ovu temu, uz opasku da je to najvjerojatnije učinio neki pojedinac, a ne “sistem”.

Crna-Hronika donosi vam video klip uništavanja murala po Foči.

Od trenutka kada je mural ratnog zločinca oslikan 2019.godine na zgradi koja se nalazi nadomak zloglasne hale Partizan u kojoj su silovane i ubijanje nedužne žrtve, uglavnom žene i djevojčice bošnjačke nacionalnosti, traženo je da bude uklonjen, međutim to se nikada nije dogodilo.

Na tome je svojevremeno insistiralo Udruženje žrtava rata Foča 92-95 zahtijevajući od lokalnih vlasti da se ispita i osudi slučaj postavljanja murala četničkog generala Draže Mihailovića na stambenoj zgradu u ulici Samoborska u središtu grada, te da se učini sve da se taj mural odmah ukloni.

Išaran mural Draže Mihailovića u Foči

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79