(VIDEO) Pogledajte kako policija u EU hvata kamiondžije koje krijumčare stvari

Ne postoji dio vozila u koji krijumčari ne skrivaju drogu, duhan pa i migrante, ali tu su mobilne jedinice carinske uprave koje im kvare planove. Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović provela je s njima dan na terenu i provjerila kako izgledaju temeljiti pretresi vozila koja skidaju s ceste.

Sumnjivi kamion povlači se s ceste, a označeno vozilo vodi ga do mobilne carinske kontrole, gdje slijedi pregled dokumenata. Nakon toga se skenira rendgenom i carinik provjerava što se u njemu nalazi. Carinska uprava tako svakog dana provjerava brojna vozila, a pod povećalom su ona koja dolaze iz trećih zemalja.

“Ponekad je to značajnije krijumčarenje, značajniji prijestup, a ponekad se radi o manjim prekršajima. U svakom slučaju, vrlo često se dogodi pogodak”, objasnio je carinik Tihomir Žegrec reporterki Dnevnika Nove TV Sabini Tandari Knezović.

Pogodak je bio 260 kilograma marihuane, vrlo mudro sakrivene.

“Unutar robe suhog bilja sakrili su marihuanu, što je jako teško uočiti i rendgenskim uređajem. Stavili su je u suho bilje za čajeve”, rekao je Mato Škarica iz Carinske uprave.

Potrudili su se sakriti i cigarete.

“I tada smo uočili da postoji razlika između profila kamiona na rendgenskoj snimci i profila kamiona. To je zato što su u sanducima bile spakirane cigarete”, pojasnio je Škarica.

@dnevnikhrNe postoji dio vozila u koji krijumčari ne skrivaju drogu, duhan pa i migrante, ali tu su mobilne jedinice carinske uprave koje im kvare planove. Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović provela je s njima dan na terenu i provjerila kako izgledaju temeljiti pretresi vozila koja skidaju s ceste. #dnevnikhr

♬ original sound – DNEVNIK.hr

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79