(VIDEO) Pogledajte kako se Zahiragić raspravlja sa građanima zbog Džaferovića

Kantonalni zastupnik SDA Haris Zahiragić raspravljao se sa građanima koji na večerašnjim protestima nisu željeli obraćanje člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića

Nakon rasprave Džaferović se obratio prisutnima piše N1.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović obratio se na skupu ispred OHR-a rekavši da visoki predstavnik Christian Schmidt ne nameće izmjene Izbornog zakona i Ustav federacije BiH.

“Nisam došao ovdje da vas dijelim, govorim kao predsjedavajući Predsjedništva BiH. Za mene ste svi ovdje jednaki, hvala vam što ste došli. Nisam mogao da zamislim kad sam polagao zakletvu da ću zajedno sa građanima izlaziti na proteste i braniti interese države”, rekao je Džaferović.

Zahvalio se svim građanima koji su došli da izraze svoje nezadovoljstvo.

“Dozvolite mi da kažem, u ime svih građana da pozovem visokog predstavnika da u ovom trenutku u toku predizborne kampanje ne mijenja Ustav i Izborni zakon, predsjednici svih stranaka su u Briselu potpisali izjavu da se ovaj posao radi 6 mjeseci nakon sto se formiraju vlade na svim nivoima”, rekao je Džaferović.

Poručio je da rješenja ne trebaju pogodovati samo jednima već svim građanima BIH.

“Neka to zapamte svi”, rekao je Džaferović

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79