(VIDEO) Pogledajte kako su Mostar, Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Zenica ušli u novu 2022. godinu

(VIDEO) Pogledajte kako su Mostar, Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Zenica ušli u novu 2022. godinu


Nova godina dočekana je javnim okupljanjima u mnogim bh. gradovima. Mostar, Banja Luka, Tuzla, Zenica… imali su organiozovane dočeke Nove godine na centralnim gradkim trgovima, uz učešće regionalnih ili lokalnih muzičkih zvijezda.

Jedini veći grad u kojem je izostao organizovani doček Nove godine na nekom od gradskih trgova bilo je Sarajevo. Također, nije bilo ni novogodišnjeg vatrometa. Gradsko vijeće Sarajeva je prije mjesec dana donijlo odluku da se novac namijenjen organizaciji dočeka Nove godine preusmjeri za potrebe liječenja djece oboljele od karcinoma i oboljele od dijabetesa. Ipak, u manjem obimu i u privatnoj organizaciji, vatrometi su ipak obilježili početak nove 2022. godine i u Sarajevu.

Mostarci su u novu godinu ušli uz taktove muzike Indire Levak. Njoj se na sceni, prilikom odbrojavanja posljednjih sekundi 2012. godine, pridružio gradonačelnik Mario Koridić, zaželivši svim Mostarcima i Mostarkama sretnu i uspješnu novu godinu. S obzirom da je u Mostaru doček Nove godine organizovan bez bilo kakvih epidemioloških mjera, privukao je veliki broj gostiju, posebno iz Dalmacije.

U Banjoj Luci okupljene na Trgu Krajine u novu godinu uveo je Petar Grašo. Osim njega okupljene su sinoć zabavljali i Neda Ukraden, te Ana Bekuta. Na organizaciju javnog dočeka Nove godine potrošeno je 200 hiljada maraka, a saVv novac je osiguran putem donacija.

I u Zenici se na centralnom gradskom trgu okupilo nekoliko hiljada ljudi, na javnom dočeku Nove godine. Okupljene Zeničane u novogodišnjoj noći zabavljali su Mahir Mulalić i Isak Šabanović, kojima se tačno u ponoć na sceni pridružio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

I na trgu slobode u Tuzli organizovan je javni doček Nove godine. Okupljene su u novogodišnjoj noći zabavljali VIS Kapitalisti, Salt City Band i VIS Retro, a tačno u ponoć upriličen je i vatromet.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija