(VIDEO) Pogledajte kako u Srbiji uvježbavaju aplauz prije Vučićevog dolaska

 

Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak koji je navodno nastao prije posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara Kliničkom centru Srbije, a na kojem navodno radnici uvježbavaju pozdrav zvanicama.

Na snimku se vidi stariji muškarac koji se obraća okupljenim radnicima koji su, kako se pretpostavlja, učestvovali u izgradnji Kliničkog centra Srbije.

“To je jedan od pet najvećih kliničkih centara u svijetu, ne u Srbiji ili na Balkanu ili nekoj tamo Evropi, već u svijetu”, viče muškarac sa snimka okupljenim radnicima i dodaje “Šta da vam kažem o srpskom zdravstvu – spasio ga je Zlatibor Lončar”.

A tokom svog obraćanja govorio je i o periodu vladavine Demokratske stranke, a spomenuo je i Jevreje, piše Nova.rs.

“Kada je prethodni režim vladao, on je već počeo davati dozvole za rad nekim narodima tipa Jeverjima ili Izraelcima. Šta bi bilo od nas da su oni došli? Pa ništa, umrli bi od Covida i raznih gluposti. Tako da sam htio da vam kažem kakvih državnika ima”, ispričao je okupljenima.

Onda je dao konkretne instrukcije za aplauz

“Mi ćemo njih ovako pozdraviti kad budu ovdje, ja ću početi da aplaudiram, pa i vi aplaudirajte”, objašnjavao je muškarac radnicima koji su počeli da aplaudiraju, a nakon toga je pozvao sve da nazdrave uz – živjeli.

Aleksandar Vučić i Zlatibor Lončar danas su obišli završne radove na rekonstrukciji Klinčkog centra Srbije, a predsjednik Srbije oglasio se i o uvježbavanju aplauza njemu i ministru zdravlja.

“Ne znam šta su radili, vama sigurno tapšu spontano”, kazao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79