(VIDEO) Pogledajte kako varaju na kupovini drva za ogrijev

Mještani brinu brige kako će se ove zime grijati pa je u jeku potraga za ogrjevnim drvom.

Građani česta meta prevare prilikom kupovine drva za ogrjev. Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste video snimak na kojem se vidi kako izgleda metar za mjerenje koji koriste prevaranti i obični metar koji se koristi za svakodnevnu upotrebu.

S obzirom da se Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo u posljednje vrijeme obraća veći broj kupaca koji navode da su oštećeni prilikom kupovine i isporuke ogrjevnih drva, iz ove Kantonalne uprave upozoravaju građane da kupovinu obavljaju isključivo kod registriranih firmi, koje su obavezne izdati kupcu fiskalni račun.

U podnesenim prijavama primjećeno je da prevareni kupci nakon što dobiju polovinu ili dio ugovorene narudžbe podnose zahtjev za inspekcijski nadzor, a da pri tome najčešće nemaju podatke o osoba kod kojih su izvršili nabavku, kazala je Agenciji Fena stručna saradnica za informiranje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS-a Vildana Bosno.

Pored toga, kupci navode i da nakon isporuke drveta ne mogu više stupiti u kontakt sa prodavcima, jer se ne javljau na telefon, dodala je Bosno.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS napominju da se u ovakvim slučajevima najčešće radi o osobama koje se bave bespravnom krađom drveta i bespravnim prometom, a inspekcija je nemoćna da preduzima mjere iz svoje nadležnosti, jer prevareni građani nemaju podatke o osobama čija su meta prevare.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79