(VIDEO) Pogledajte kako vojnici Nenada Stevandića maltretiraju nesrpske građane u Kotor Varoši ‘92.

Video-snimak “gostovanja” Nenada Stevandića i njegovih SOS-ovaca u Kotor Varoši u junu 1992. godine, kada je ovaj grad etnički očišćen od Bošnjaka i Hrvata, sadrži šokantne prizore o postupanju prema nesrpskom stanovništvu u ovome gradu

Nedavno je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine (BiH) na hitnoj sjednici donijela nepravosnažnu odluku kojom je poništila ovjeru za učešće na izborima stranke Ujedinjenja Srpska i njenog lidera Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 konvertibilnih maraka (oko 5 hiljada eura).

Razlog za ovu odluku bio je promotivni video spot ove stranke i njegova objava na društvenim mrežama sa sadržajem, koji, kako je navedno, može prenijeti nedvosmislen i neposredan rizik od poticanja na mržnju, izazivanje straha i netoleranciju.

Predsjednik ove stranke Nenad Stevandić burno je reagirao na ovu odluku, najavivši žalbu. Istovremeno, pravdajući se u emisiji Centralni dnevnik Face TV, gdje je izjavio kako je on partizansko dijete, te kako je ideja Velike Srbije floskula od koje nema ništa.

Istovremeno, na društvenim merežama pojavljuju se snimci ovoga političara koji svjedoče o, u najmanju ruku, njegovoj nečasnoj ulozi u proteklom ratu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79