(VIDEO) Pogledajte kakve Putin daje puške svojim vojnicima: “Valjda neće dobiti tetanus”

 

U snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama vojnici koji pristupaju ruskoj vojsci nakon Putinove “djelimične” mobilizacije su ogorčeni stanjem opreme koju dobijaju.

Na jednom od snimaka je prikazan automat Kalašnjikov u potpuno korodiranom stanju, vjerovatno konzerviran u periodu hladnog rata. I prije mobilizacije ruska vojska je imala problema sa adekvatnom opskrbom, a nedavno su na ratište poslani davno zastarjeli tenkovi T-55.

 

Ovo će sigurno dodatno pojačati nezadovoljstvo koje vlada u redovima novomobiliziranih snaga. Pitanje je kako će se moći suprotstaviti ukrajinskoj vojsci koja je iz dana u dan sve bolje opremljena i logistički spremna oduprijeti se ruskim napadima.

Podsjećamo, nakon Putinove odluke o “djelimičnoj” mobilizaciji uslijedili su protesti u mnogim ruskim gradovima, a sve više je onih koji smatraju da je ta odluka očajnički potez ruskog predsjednika i pokušaj povratka balansa na ratištu u Ukrajini.

 

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79