(VIDEO) Pogledajte najzanimljivije momenti s protesta rudara ispred Vlade FBiH

U protekla dva dana zabilježeni najzanimljiviji momenti s protesta rudara ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Oni su ulicu Hamdije Čemerlića blokirali jučer u 11 sati. Tokom dana je ovdje bilo vrlo burno.

Simbolično, radnici rudnika u FBiH su došli sa šljemovima na glavama i sa simbolima srpa i čekića. Na transparentima koje su ponijeli pisalo je “Rano ste nas se odrekli”, “Nas nije sramota, a vas?”, “Mi smo za državu BiH, a vi” i drugo. Prisutni su uzvikivali “lopovi, lopovi” i “Ne damo vam ćumura”.

@crnahronika

Vaš komentar? #crnahronika

♬ original sound – Crna Hronika

S obzirom na to da su tražili od ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića da izađe ispred zgrade vlade i obrati im se, on je to i uradio. Međutim, vrlo brzo se vratio nazad u zgradu s obzirom na to da je izviždan jer je izašao u pratnji specijalaca.

U ponoć je došao premijer u Vladu FBiH, kako bi s ministrima i direktorima rudnika i Elektroprivrede razgovarao o zahtjevima rudara, međutim ništa nije riješeno s obzirom na to da rudari nisu željeli pregovarati.

Muzika je obilježila oba dana protesta. Jučer su puštali muziku i pjevali, dok ih je danas razveselila i ugrijala grupa Dubioza kolektiv.

@crnahronika

Trenutna situacija ispred Vlade FBiH. Mini koncert Dubioze Kolektiv. #crnahronika Rudari odgovorili pjesmom: “Fadile j..i se”

♬ original sound – Crna Hronika

Inače, rudari su cijelu noć bili ispred zgrade Vlade FBiH, spavali su na niskim temperaturama, umotani u deke. Poručivali su da neće otići dok ne bude udovoljeno njihovim zahtjevima, no kako je Hitna pomoć intervenisala dva puta, ipak je odlučeno da odu kućama, ali u rudnike ne planiraju silaziti piše Klix.

Zbog toga u FBiH prijeti nestašica struje.

@crnahronika

Rudarska zakletva u Sarajevu #crnahronika

♬ original sound – Crna Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79