(VIDEO) Pogledajte nesreću na Baščaršiji: Žena zadobila po život opasne povrede

Pješakinja M. H. (37) iz Sarajeva, koja je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na kolovozu raskrsnice ulica Safvet bega Bašagića-Sagrdžije, na Baščaršiji u Sarajevu, zadobila je teške povrede opasne po život.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ženu je udario Passat, kojim je upravljao S. H. (55) iz Sarajeva.

Povrijeđena je prevezena na Kliniku za neurohirurgiju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj su obavili policajci te ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Prvobitna informacija medijima bila je informacija o padu djevojke pod automobil, ali iz video snimka se jasno može vidjeti kako vozač automobila S.H. (55) udara pješakinju svojim vozilom.

Važno je napomenuti i to da se upravo na navedenom mjestu nesreće nalazio ili se još uvijek nalazi pješački prelaz čije linije su, usljed nepažnje i nemara onih u čijoj je nadležnosti iscrtavanje signalizacije na putevima, obrisane odnosno izlizane, što dodatno otežava vidljivost, kako pješacima tako i vozačima.

Ostatak pješačkog prelaza na mjestu nesreće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79