(VIDEO) Pogledajte policijsku akciju u Konjicu: Priveli lihvare i kamatare

Akcija je realizirana povodom sumnje u izvršenje krivičnih djela – lihvarstvo i produženo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) proveli operativno-taktičku akciju ‘Omega’ u sklopu koje su slobode lišli dvije osobe.

Akcija je realizirana povodom sumnje u izvršenje krivičnih djela – lihvarstvo i produženo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

U sklopu tih aktivnosti, a po naredbama Općinskog suda u Visokom izvršeni su pretresi na ukupno pet lokacija na području Kantona Sarajevo (KS) i Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) te su slobode lišene dvije osobe i pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem spomenutih krivičnih djela.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predane nadležnom kantonalnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

 

U srijedu su u akciji kodnog naziva „Omega“, koju je provela Federalna uprava policije lišene slobode dvije osobe, a privođenje je izvršeno u jednom restoranu na području Konjica.

Akcija je provedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a uhapšeni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela Lihvarstvo iz člana 298. stav 3. u vezi sa stavom 1. i 2. Krivičnog zakona FBiH i produženo krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, a sve u vezi s članom 55. istog Zakona.

U okviru navedenih aktivnosti, a prema naredbama Općinskog suda u Visokom, izvršeni su pretresi na ukupno pet lokacija na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U akciji su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Uhapšeni su nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predati nadležnom kantonalnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu piše Hayat.

Pogledajte akciju specijalaca Federalne uprave policije OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79