(VIDEO) Pogledajte policijsku intervenciju na Stupu: Privođenje snimali na Facebooku

Na Facebooku je zabilježena policijska intervencija u porodičnoj kući Osmanović u kojoj živi veći broj pripadnika romske nacionalnosti.

Kako nezvanično saznaje portal Crna-Hronika članovi porodica Osmanović su u četvrak (1.12.2022) u večernjim satima uživali u glasnoj muzici, alkoholnim pićima i u supstancama koje posjećaju na opojne droge.

Prema nezvaničnim informacijama, komšije sarajevskog naselja Otes su se žalile policijskoj službi MUP-a Kantona Sarajeva zbog glasne muzike i narušavanja javnog reda i mira, a policijski službenici PS Ilidža su došli na intervenciju.

Nakon naguravanja i ne izvršavanja naredbi policijskih službenika MUP-a KS, te nakon fizičkog kontakta porodice Osmanović prema službenim licima, isti su lišeni slobode. Doznajemo da su lišen slobode Keman Osmanović i Mehmed Osmanović piše Crna-Hronika.

Cijeli nemili događaj emitovan je na Facebooku gdje je preko 2.500 ljudi pratilo šta se dešava u porodičnoj kući Osmanović

Pogledajte video

Nakon potresnog video klipa kojeg ste mogli pogledati na našem portalu, članovi porodice Osmanović su pozvali policijsku stanicu na Ilidži kako bi objasnili šta se desilo u porodičnoj kući za vrijeme policijske intervencije.

 

@crnahronikainfoČlanovi porodice Osmanović pozivaju MUP nakon privođenja njihovih članova porodice♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79