(VIDEO) Pogledajte slavlje u gradovima zbog pobjede Erdogana: “Srbija glasala protiv njega, BiH za”

Turci koji žive u Bosni i Hercegovini su većinsku podršku na izborima za predsjednika dali Recepu Tayyipu Erdoganu.

Pravo glasa na izborima su iskoristili i državljani Turske koji borave u Bosni i Hercegovini. Na osnovu 100 posto prebrojanih glasova, Erdogan je osvojio 51,24 posto ili 764 glasova, a njegov protivkandidat Kemal Kilicdaroglu 48,76 posto ili 727 glasova.

U prvom krugu izbora prije dvije sedmice, Erdogan je osvojio 45,92 posto ili 669 glasova, a Kilicdaroglu 43,38 posto ili 632 glasa.

Erdogan je nakon 99,85 posto prebrojanih svih glasova dobio podršku 52,16 posto birača, a Kilicdaroglu 47,84 posto glasova.

Zanimljivo podatak: Srbija glasala protiv Erdogana.

Pogledajte kako je bilo u Sarajevu:

U Sarajevu slavlje nakon pobjede Erdogana na predsjedničkim izborima
Državljani Turkiye koji borave u Bosni i Hercegovini večeras su na sarajevskim ulicama proslavili izbornu pobjedu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji je danas u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio protivkandidata Kemala Kilicdaroglua, javlja Anadolija.

Slavlje je započelo ispred Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) na Ilidži, odakle su u koloni automobila sa državnim zastavama Turkiye i Bosne i Hercegovine, kao i zastavama AK Partije te fotografijama predsjednika Erdogana, krenuli ka centru grada.

Kolona vozila kratko se zaustavila na platou ispred Vijećnice, potom na Baščaršiji ispred Sebilja, a potom i u Titovoj ulici, na mjestu gdje je preksinoć tragično poginula mlada doktorica Azra Spahić. Tu su odali počast tragično stradaloj djevojci i položili cvijeće..

Turci u Sarajevu slavili pobjedu Erdogana, pa stali i odali počast doktorici Azri Spahić

Veliko slavlje bilo je i u Novom Pazaru.

Slavlje i čestitke iz Sandžaka povodom Erdoganove pobjede na predsjedničkim izborima u Turskoj

Kosovo: Izborni uspeh turskog predsednika Erdogana proslavljen u Prizrenu

Crna Gora: Simboličnim pucnjem iz topa u Rožajama proslavljena pobjeda Erdogana na izborima u Turkiye

Albanija: U Tirani slavlje nakon pobjede Erdogana na predsjedničkim izborima

Sjeverna Makedonija: U Skoplju slavlje nakon pobjede Erdogana na predsjedničkim izborima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79