(VIDEO) Pogledajte tešku nesreću na M17 u kojoj su učestvovala dva automobila

U popodnevnim satima dogodila se teška saobraćajna nesreća na M17 na lokalitetu Maglaj – Poljice u kojoj su učestvovala dva putnička automobila.

Kao što možemo vidjeti na video snimcima koje su nam poslali čitatelji portala Crna-Hronika, nakon direktnog sudara, jedan od automobila je završio pored puta, dok je drugi završio okrenut na strani.

Na oba vozila je pričinjena veća materijalna šteta, a povrijeđenim vozačima je pružena adekvatna stručna pomoć.

Pogledajte video sa mjesta nesreće.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Stanje na cestama 19. 06. 2023. u 17 : 45 sati

Zbog postavljanja završnog sloja asfalta danas do 19 sati za sva vozila zatvoren je tunel Skela (M-5 Donji Vakuf-Jajce). Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren preko parkinga firme koja se nalazi u neposrednoj blizini.

U narednih par dana vršit će se redovno održavanje magistralnog puta M-17 kroz grad Konjic, zbog čega će se u vremenu od 05 do 14 sati saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze. Napominjemo, nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79