(VIDEO) Pogledajte zimsku mečavu na planinama u BiH: Olujni vjetar nosio sve pred sobom

Na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine upaljen ne naradžasti meteoalarm zbog olujnog vjetra. Olujni vjetrovi zahvatili su danas brojne bh. planine, pa je na Bjelašnici zabilježen olujni vjetar brzinu do 133 kilomentra na sat, a koja je čupala krovove.

Čitatelji portala Crna-Hronika poslali su video klipove sa bosansko-hercegovačkih planina a najzanimljiviji video zabilježen je na Vlašiću gdje su se planinari borili sa olujom.

Snježno nevrijeme je zabilježeno i na Vlašiću, a temperatura iznosi -2 stepena uz ledeni vjetar.

Oluja je zabilježena i na Jahorini. Saobraćaj na putu Sarajevo – Jahorina je otežan, a snježne padavine i vjetar olujne jačine stvaraju probleme vozačima zbog čega je na desetina vozila trenutno zaglavljeno i onemogućeno nastaviti vožnju.

Put za Bjelašnicu zatvoren je od kružnog toka. Grtalica neumorno radi i dok se ne stvore uslovi za normalnu vožnju, prolazak neće biti moguć.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79