(VIDEO) Pokažimo humanost i pomozimo našim sugrađanima Ikanovićima i njihovim komšijama

Požar koji je zadesio porodicu Ikanović iz Lukavca u jednoj noći ostavio ih je bez krova nad glavom. Vatrena stihija uništila je njihov stan i svu stečenu imovinu, stradao je sav namještaj i krov koji je u potpunosti izgorio, a potom se i urušio.

Na sreću niko od ukućana nije stradao, ali materijalna šteta je ogromna.

Uzrok požara još nije utvrđen, no u ovom trenutku ono što je najbitnije je poduzeti nužne korake kako bi se zaštitila građevina i ostali stanovi. Loše vremenske prilike sa zebnjom dočekuju i ostali stanari, kojima zbog urušenog krova, prijeti opasnost od prodiranja vode i u njihove stanove.

Pomoć i reakcija dobrih ljudi ni u ovom slučaju nije izostala. Neformalna grupa građana i humanista odmah se organizovala na čišćenju požarišta, a u pomoć je pritekla i Jedinica za opšte namjene Civilne zaštite Lukavac. Akcije na čišćenju stana bit će nastavljene i narednih dana kako bi sve bilo spremno za sanaciju krova.

U velikom gubitku, ali i dalje suviše skromni da sami traže pomoć, porodica Ikanović zahvalna je svima koji se odazovu humanom gestu da im se do zime obezbijedi krov nad glavom

 

Organizovano prikupljanje sredstava već je pokrenuto u OŠ “Lukavac Grad”, a u narednom periodu uslijedit će i brojne druge akcije pomoći i podrške ovoj porodici. Također, otvoren je i i žiro račun za direktne uplate iz inostranstva, a ovo je prilika da pozovemo sve dobre ljude, privrednike, firme i pojedince da pokažemo svoju solidarnost i humanost i zajedničkim snagama ovoj porodici vratimo njihov dom.

Ovu porodicu u Prvoj ulici je posjetila ekipa RTV Lukavac. Preporučujemo video prilog:

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79