(VIDEO) Policajac i njegov prijatelj u Srbiji letvom istukli dvojicu dječaka

Srbijanskim medijima jučer se proširila snimka na kojoj policajac i njegov prijatelj tuku dva maloljetnika u gradu Vranje na jugu Srbije.

„Blicu“ je potvrđeno da je jedan od napadača pripadnik srbijanske Žandarmerije.

Navodno su dječaci prije toga demolirali kafić Gajba u vlasništvu Aleksića i Stojmenovića. Trgali su i bacali inventar, prijetili noževima. Radnici su pozvali šefove u pomoć, a maloljetnici su pobjegli u gimnazijsko dvorište. Tu su ih, piše „Blic“, vlasnici lokala pretukli.

„Policija je nakon uviđaja u videozapis sa sigurnosnih kamera koje su instalirane u školi ustanovila da su Davor Aleksić iz Vranja, inače pripadnik Žandarmerije, i Miša Stojmenović iz Vranja fizički napali oštećene, maloljetne V. V. i S. D, tako što su ih udarali rukama i nogama, a osim toga, Stojmenović je drvenom letvom udario oštećenog S. D.“, saopćili su iz srbijanskog Tužilaštva.

Policija je oko 23.30 sati obavijestila dežurnog zamjenika da je Miša Stojmenović u bijegu, a Davor Aleksić na odjelu psihijatrije zbog stresa.

Tužilaštvo će za osumnjičene zatražiti pritvor kako ne bi utjecali na svjedoke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79