(VIDEO) Policajac u Sarajevu se sakrije iza žbunja kako bi slikao vozače

Ministarstvo Kantona Sarajevo najavilo je rat protiv uličnih trkača.

Nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je preminula mlada doktorica u Sarajevu, nadležne institucije objavile su rigoroznije metode za sprećavanje brzine na cestama u glavnom gradu.

Odlučili su smanjiti ograničenje brzine u Sarajevu a sa ovom odlukom se ne slaže bivši ministar policije Aljoša Čampara.

– To je jedna fula, nije rješenje ograničavanje brzine sa 60 na 50 km/h. Nisu krivi oni koji voze 60 na sat, već oni koji voze 120 u alkoholiziranom stanju. Dobre mjere su pojačano prisustvo policije, tvrdi Čampara.

“U što kraćem roku, sa 40 na 30 km/h i sa 60 na 50 km/h”

Ovo bi moglo izazvati nezadovoljstvo Sarajlija s obzirom na to da potencijalno može dovesti do veće gužve u centru grada i na frekventnoj magistralnoj cesti koja se proteže kroz grad.

Međutim šta se dešava na terenu. Po sarajevskim ulicama raspoređeni su policijski službenici koji svojim radarima snimaju brzinu vozila kojima upravljaju vozači. Čitatelj portala Crna-Hronika zabilježio je policijskog službenika kako se krije iza žbunja, slika vozače, pa onda trči preko najprometnije ulice u Sarajevu kako bi zaustavio istog vozača.

Sarajevski trkački koji su opasni po živote građana, ulične trke izvode u noćnim satima, zašto se onda “maltretiraju” normalni građani koji su krenuli ili se vraćaju sa posla, vozači koji svakodnevno trpe ogromne gužve na sarajevskim cestama, koju svjedoci smo ponekad uzrokuju i isti ti policajci na raskrsnicama.

Da li je ovo sistemsko rješavanje i ispravan način kako će nadležne institucije stati u kraj potencijalnim ubicama u saobraćaju? Šta ako drugi vozač udari policajca?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79