(VIDEO) Policija blokirala prilaz u Čelinac, načelnik komentariše: “Ne mogu živjeti od vas”

“Čekam od jutros od osam sati zbog odrona i pitanje je kada ću bit u mogućnosti da prođem”, rekao je jedan od vozač

Na putu Banjaluka-Čelinac iza Zelenog vira usljed odrona je zaustavljen saobraćaj, a kako kažu, pojedini vozači čekaju i po nekoliko sati. Na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac jutros je proglašena vanredna situacija na području ove lokalne zajednice usljed obilnih padavina i neprohodnih pravaca prema Banjaluci i Kotor Varošu.

“Čekam od jutros od osam sati zbog odrona i pitanje je kada ću bit u mogućnosti da prođem”, rekao je jedan od vozača.

Novinar portala Inforadar je na licu mjesta zatekao načelnika općine Čelinac Momčila Zeljkovića, koji kao da se začudio na prisustvo “sedme sile”, pa ustvrdio kroz smijeh: “Ne mogu živjeti od vas”.

Zeljković je ranije za Srnu rekao da je više od stotinu domaćinstava poplavljeno, najviše u slivu rijeke Jošavke, a ništa bolja situacija nije ni na obalnom području Ukrine.

“Malo je nedostajalo da se Vrbanja izlije u centar grada. Odlučeno je da se obustavi rad u svim osnovim školama na području opštine, centralne škole i u vrtiću “Neven”. Ogroman broj klizišta se stvorio i prouzrokovao štetu na lokalnim putevima”, rekao je Zeljković.

Obilne padavine prouzrokovale su veliku štetu na gradskom i mjesnim vodovodima.

“Grad je bez pijaće vode i redovnog snabdijevanja električnom energijom jer su prisutna česta iskakanja na trafostanicama”, rekao je Zeljković.

On je istakao da je novi gradski most u funkciji za pješake, a da je “šamački” most osposobljen za saobraćaj automobila prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79