(VIDEO) Policija motri paljenje svijeća

I ovaj put, u porti hrama Hrista Spasitelja, zapalljene su svijeće za ubijenog mladića Davida Dragičevića.  306. dan okupljanja, na svu sreću, nije bilo incidenata, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su sa distance posmatrali okupljenje kod crkve.

Grupa „Pravda za Davida“ 306. dan zaredom okupili su se u Banjaluci.

I ovaj put, u porti hrama Hrista Spasitelja, zapaljene su svijeće za ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Građani Banjaluke od borbe za istinu i pravdu ne odustaju.

Poručuju da će, iako Davidovi roditelji trenutno fizički nisu uz njih, nastaviti sa okupljanjem jer je to borba, ne samo za Davida, već za svu djecu i građane Srpske.

„Tu sam od prvog dana. Podrška roditeljima koji su izgubili svoje dijete i saosjećam sa njihovim bolom“, poručuje građanka Banjaluke.

I njen sugrađanin svojim prisustvom pruža podršku Davidovim roditeljima te dodaje kako je jedini preostali pedalj demokratije zapravo u porti hrama Hrista Spasitelja.

„Mi od nadležnih institucija ovim činom poručujemo da ne tražimo ništa što nije u njihovoj nadležnosti“.

Nepovjerenje u institucije iskazao je i stariji Banjalučanin koji je svako veče na okupljanju.

„Kakva je situacija ovdje vidimo u odlasku tih mladih ljudi. Dosta je njima tih laži i te neizvjesnosti. Mi se nalazimo geografski u Evropi a po zakonima i kako institucie rade nismo ni ravni afričkim državama.“

306. dan okupljanja, na svu sreću, nije bilo incidenata, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su sa distance posmatrali okupljenje kod crkve.

Podsjećamo, od 30. decembra i posljednjeg velikog javnog skupa “Pravda za Davida” na centralnom banjalučkom trgu građani se okupljaju ispred hrama Hrista Spasitelja jer je policija zabranila ova okupljanja.

Iz pokreta „Pravda za Davida“ su prije nekoliko dana zatražili od nadležnih da im se zvaničnim dopisom objasni zašto je zločin stajati na javnoj površini kao i zbog čega je zabranjeno podići pesnicu u javnosti.

BN TV

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79